CarQall

Hallo. Wij zijn CarQall.

Door jarenlange ervaring in de automotive branche te combineren met diepgaande kennis op het gebied van data en platforms, hebben wij de eerste digitale assistent voor de automotive kunnen ontwikkelen. Meet Max.

Maar wij zijn niet als enige enthousiast….

Ondanks dat Max pas in 2021 geboren is, werkt hij al bij een aantal aansprekende dealerbedrijven in Nederland. Deze dealers hebben innovatie als drijfveer, kansen gezien in Corona-tijd en deze omarmd. Samen met hen hebben wij Max nieuwe dingen geleerd en leren wij nog steeds.

Ruben Nienhuis – Century

CarQall kenmerkt zich als klantgericht en professioneel.  Als klant van het eerste uur is Century Autogroep nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingen van Max, bij Century bekend als Bennie de digitale assistent.

CarQall onderscheidt zich door zijn oprechte interesse en verdiept zich in de vraagstukken van zijn klant.

CarQall
Ontwikkelen voor en met klanten

Max staat niet stil en ontwikkelt zich elke dag weer verder. Nieuwe integraties worden toegevoegd, een andere stem ontwikkeld, slimmere vragen aangeleerd en daar houdt het niet bij op.

Zo zijn we als CarQall ook begonnen. Eerst occasion-verkoop en vervolgens verkoop nieuw, met als laatste stap: aftersales!

Het team achter Max

CarQall is opgericht door Hielke & Ruben. Jarenlange ervaring in de automotive branche is gecombineerd met diepgaande kennis op het gebied van data en platforms. Resultaat is de eerste digitale assistent voor de automotive met als doel om dealers dicht bij de klant brengen én te houden.

Geen lange telefonische wachtrijen als je belt voor een APK of meerdere keren doorgeschakeld worden terwijl je een simpele vraag hebt. Nooit meer een verkoopadviseur die niet weet waarvoor je belt. 

Het is onze visie om het gemak waarmee de klant de telefoon pakt te omarmen en de afhandeling persoonlijk en doelgericht te laten verlopen. De data en inzichten vanuit elk gesprek helpen de relatie tussen de klant en de dealer te verstevigen.

Wij geloven in technologie, in data, in schaalbaarheid en bereikbaarheid, maar bovenal in dat mogelijk maken wat de klant verwacht van zijn of haar dealer. 24/7. 

Neem contact op om meer te leren over ons aanbod.

Na het invullen van het formulier nemen wij contact op om meer over Max te vertellen. Het is ook mogelijk om Max direct aan het werk te zien door de demo te doen op de website. Bel met Max en hij helpt u verder!

Regelmatig gestelde vragen

faq message icon
Ik heb al een call center, heeft CarQall voor mijn organisatie wel toegevoegde waarde?
Een callcenter is belangrijk voor een dealerorganisatie, maar ook een goed ingeregeld callcenter wordt tijdens piekuren vaak zo belast dat klanten als nog in wachtrijen terecht komen of er eindeloos terugbelnotities aangemaakt worden. Het direct afhandelen van eenvoudige processen door Max van CarQall zorgt voor een hoge klanttevredenheid en een verlaging van de druk bij het callcenter.
faq message icon
Welke (IT-)systemen moet mijn organisatie hebben om CarQall te kunnen gebruiken?
Max van CarQall is letterlijk een nieuwe medewerker die werkt met de systemen die er zijn. Uiteraard is het mooi als er systemen zijn die het opvolgen van leads vereenvoudigen of het plannen van werkplaatsafspraken en proefritten stroomlijnen. Maar ook zonder die systemen kan Max prima uit de voeten.
faq message icon
Moet de organisatie getraind worden om met Max te kunnen werken?
Nee, dat is absoluut niet nodig. Een introductie van Max, als nieuwe medewerker, bij de collega’s is aan te raden. Maar daarna werkt Max volledig zelfstandig. Er is dus geen (IT-)kennis nodig of specifieke kennis om Max in te stellen. Als Max eenmaal werkt, heeft niemand er meer omkijken naar; Max heeft altijd een goed humeur en geen vakantieplannen.